ברית מילה

השאלה: שלום כבוד הרב יש לי שאלה אני 12 שנה בארץ כרגע אני נמצאת בתהליך גיור .
אני בחודש שישי להריון לפי החישוב אני לא יספיק לסיים את תהליך הגיור עד הלידה ואני מאוד רוצה לעשות ברית לילד שלי. מה עושים במצב כזה כי הבנתי שהמוהל לא יברך על המילה .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:09:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה כמה זמן את בהליך גיור, אם אתכבר הרבה זמן בתהליך, ואת והאיש שלך מקיימים תורה ומצוות כדין, ומתנהגים כזוג ירא שמים, וחסר רק חומר קטן בד"כ בתי דין מתחשבים בכך ומגיירים לפני הלידה, אולם אם את בתחילת התהליך ועדיין לא מקיימים מצוות כדין, אזי לא יעשה הליך גיור עד השלמת התנאים, אולם לפעמים אם אומרים למוהל הוא יכול לעשות מילה לשם גירות ואז מברכים בזמן המילה.

יש לזכור שהעיקר הוא קיום מצוות, ואם תקיימו שניכם את המצוות כהלכתם והכל יכירו במעלתכם ושאתם רוצים להתקרב ליהדות באמת, אי"ה הכל יבוא על מקומו בשם.

לידה קלה ובריאה