בת זוג מתגיירת

השאלה: שלום רב

אגולל את סיפורי כמו שהוא, למרות מורכבותו.

אני בחור מבית מסורתי, נמצא בקשר עם נוצריה כבר כשנתיים . מאוד טוב לנו ביחד ויש לנו אהבה גדולה. אינני חי עימה בישראל, ונכון לעכשיו אינני מתכוון גם .
אולם, הבהרתי לבת זוגתי שמאוד חשוב לי עניין הגיור האורתודוקסי ( רפורמי וקונסרבטיבי לא מקובלים עליי ) .
בשלב מסויים, הבינה בת הזוג שלי שאם היא לא תתגייר, לא אוכל להמשיך עימה את הקשר.
בת הזוג שלי מעולם לא היתה קרובה לענייני דת . אף על פי שהוריה נוצרים, היא חיה בעבר ובהווה בצורה חילונית לגמרי ( לא, אינני מנסה לגרום לנושא להצטייר בצורה חיובית פשוט זוהי האמת ) .
כששאלתי את בת הזוג שלי האם היא רוצה להתגייר, תשובתה היתה "אינני טיפוס דתי אבל בעבור ילדינו המשותפים והבית שאני רוצה להקים איתך, אתגייר ".
כן פשוט ככה, היא החליטה שתתגייר כדי שנקים בית יהודי.
בשלב זה, היא מתחילה ללמוד ולהכיר, משום שאיננה יודעת כלום על היהדות.

האם זה בסדר לומדת יהדות ממניע של רצון להתחתן עם יהודי ולא מרצונה וסקרנותה האישית ?
האם אני מבזה חס וחלילה את הדת שלנו?
אני מודע לעניין "אחטא ואשוב" ויודע שזה לא בסדר.
אני יודע גם שיהודי הגורם ליהודי אחר לחזור בתשובה, כל מצוותיו של החוזר בתשובה נזקפים גם לזכות המחזיר בתשובה. אולם האם אותו הדבר במקרה זה שבת זוגתי מחליטה להתגייר ?
אני מקווה שאינני מעיק בענייני המורכב

תודה תודה תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 11:35:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש בה גם הכרת היהדות מצד עצמה (דבר שכנראה יגיע במהלך הלימודים) אזי אפשר להתגייר למרות שהמניע הראשון היה נשואין.
השאלה המרכזית האם הבית שתבנו יהיה יהודי שומר תורה ומצוות. אם היא לא רוצה לשמור את המצוות ורק לומדת כדי לעבור גיור - הבית הוא לא יהיה יהודי וגם הילדים לא יחשבו יהודים. רק גיור אמיתי שמטרתו קבלת וקיום מצוות, ששניכם תקיימו את המצוות (תפילין, כשרות, שבת טהרת משפחה וכו´) הוא גיור אמת. אם הגיור הוא אמיתי הגר הוא במעמד גבוה ויש לו חשיבות כרות המואביה שהקימה בית מלכות. אבל אם אין כוונה לקיום מצוות הרי שגרים קשים לישראל כספחת.

שבוע טוב