גיור

השאלה: שלום כבוד הרב !!! תודה על העזרה שלכם מעריכה את זה מאוד..:)
לא מזמן גיליתי שאני גויה. אבא שלי יהודי וכך גם כל משפחתו ואמא שלי נוצרייה. כל חיי חייתי כיהודיה ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות...איך להיות...אני נשברת בפנים ונקרעת אני בוכה לקב"ה בלילות...אני רוצה לעבור גיור. והשאלה שלי היא האם בעלי לעתיד או כל אדם אחר יהיה חייב לדעת שעברתי גיור? (אני לא רוצה מתביישת בזה שהייתי גויה) מה עושים? זה עולה כסף? איפה עושים? כמה זמן?

תודה על העזרה!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:24:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מידע כזה שמתגלה פתאום יכול למוטט את האדם, מכיוון שהוא פוגע באחד מאושיותיו של האדם. כל הופעה פתאומית יכולה לערער את הביטחון, וידיעה כזאת על אחת כמה וכמה.
על כן תגובתך היא מובנת ומוכרת מאד. לפעמים כדאי לגשת גם לפסיכולוג או יועץ או רב (שמבין בנושא) ולהעזר בהם בסיוע כיצד מתגברים על המשבר.
יש לציין שמעמדך ההלכתי הוא כנראה לא מבנות ישראל, אבל כיוון שאבא יהודי ואת גדלת כיהודיה, מקלים בקרובם לעם ישראל, מכיוון שאנשים כאלו הוא משפחת בני ישראל אלא שיש בעיה הלכתית.
כמו כן ברור שמהלך כזה אם כל הכאב שיש בו הוא גם יכול להיות מנוף להעמקה והבנה מהו עם ישראל ומעלתו המיוחדת, שהוא אור לעמים ויש בו נבואה.
אינני מכירך ואיננו יודע האם את שומרת תורה ומצוות, אולם הדרך לגיור היא בשאלה הראשונה האם את באמת מוכנה ורוצה לקיים תורה ומצוות בשלמות, אם את יודעת ושומרת כבר כעת ההליך הוא קצר מאד. אם אינך יודעת ואינך שומרת מצוות עליך ללמדם וליישמם בפועל. תהליך זה יכול לקחת מספר חודשים.
בכל אופן היום ההליכים הם ידידותיים ולמרת הכאב והכעס שיש לך על המציאות משתדלים ללכת לקראת ולעודד.
קורסים אלו נערכים במספר מקומות בארץ, אפשר לפנות למערך הגיור בירושלים 025450129. אני מקווה שיטפלו בך בצורה יפה ואי"ה תחזרי ליהדות במהרה.