גיור

השאלה: שלום..

הייתי מעוניין לקבל תשובות לכמה שאלות בנושא גיור:
1.החברה שלי רוצה לעשות גיור (אורתודקסי) ורציתי לדעת מה משך תוקפת גיור זו?
2.מה ההבדלים העיקרים בין גיור רופרמי לאורתודקסי?
3. האם יש בעיה כלשהי בגלל שאני כהן? השם משפחה ישאר וכדומה?

תודה רבה זה ממש חשוב לי ...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:53:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. משך הזמן הוא בשאלה הבסיסית האם מתכוננים לשמור תורה ומצוות באמת ובאמונה, מתוך מחויבות שלמה להלכה. ועל כן אם הכרה זו מגיעה מהר התהליך יכול להיות קצר יותר, אולם דורש הוכחה מוכחת שאין כאן התחזות אלא כוונה אמיתית של גיור. ועל כן הזמן המקובל הוא כ 8 חדשים, אולם הכל תלוי בהכרה שלה ושלך, גם אתה צריך לעבור מהפך זה.
2. השאלה היא כמו מה ההבדל בין דולר אמיתי או מזוייף.
3. אם אתה כהן אי אפשר לעבור תהליך גיור ולהתחתן, שהרי כהן אסור בגיורת. אולם שאלה זו מורכבת וצריכה בחינה מהי מדת הכהונה שלך, ולצורך כך תצטרך להפגש עם שליח בית הדין, שיתחיל את ההליך, שיצטרך לעבור דיון בבית הדין.

אני מאחל לכם הצלחה, ויישר כח גדול מאד לחברה שלך שחשוב לה לעשות גיור אמיתי כדי להתקרב להיות בתוך עם ישראל.