גיור

השאלה: ב"ה

אני מכירה מישהי שאמה לא יהודיה. כל חייה חיה כיהודייה לכל דבר וניהלה חיים בישראל. לאחרונה גילתה שבעצם לא יהודייה ועברה תוכנית גיור. כעת סיימה את התוכנית. האם עכשיו היא מוגדרת היהודיה לכל דבר, כחלק מעם ישראל לכל דבר? האם כעת היא בעלת נשמה יהודית? האם זה אומר שלפני הגיור לא היתה בה נשמה? למרות שחיה כמו יהודיה (לא דתיה אבל עדיין)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:01:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הבחורה עברה גיור ושומרת תורה ומצוות הרי היא כיהודיה לכל דבר, ויש אפילו עדיפות בגרים אמיתיים.
לפני הגיור היא הייתה נכרית שקיימה מצוות מסוימים, ויש לה מעמד כגון בני נח, ויש חסידי אומות העולם, יש כל מיני דרגות למי שעושה מעשים טובים אבל איננו יהודי. יהודי הוא רק מי שעבר גיור וטבילה. כשם שבני ישראל לפני מעמד הר סיני לא היו עדיין עם ישראל לכל דבר, כן כל מי שחי כיהודי ולא היה יהודי יש לו מעלות רבות, אבל אין בו מעלת יהודי.