גיור

השאלה: שלום כבוד הרב..
יש לי שאלה שנורא מדאיגה אותי.
יש לי בן זוג, שאמו עברה גיור בחו"ל לפני שעלתה לארץ. מה זה אומר לגביו? הוא יהודי? הוא צריך לעבור גיור? זה יעשה לנו בעיות כשנרצה להינשא? איך ואיפה מבררים זאת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 6:48:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גרים הם אהובים אצל הקב"ה, אם הגיור הוא אמיתי.
תחילה כדאי לדבר עם הבחור ולברר מהיכן התעודה של הגיור, האם היה גיור אורתודוכסי או חלילה אחר. כמו כן האם שמרו מצוות לאחר הגיור. אם הגיור היה בקהילה אורתודוכסית מוכרת בחו"ל, הגיור בד"כ מקובל בארץ, ואולם אם לא היה ב"ד מוכר אלא רפורמי, הרי שהאמא נשארה גויה כפי שהייתה, ובנה ג"כ צריך לעבור גיור, וזו התנהלות מסובכת. אם לחבר יש אחים ואחיות שכבר נשאו ברבנות הנושא פשוט יותר, כיוון שהדבר כבר נבדק, וכן חלילה אם היו מקרי פטירה במשפחה אז צריך לדעת היכן נקברו. אלו סימנים המוכיחים על הגיור.
בכל מקרה יש אפשרות לבקש אישור יהדות בבתי הדין האזוריים.

אני מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום, והדברים יתנהלו כרצונך.