גיור

השאלה: אני חייתי בתור יהודי עשיתי ברית בר מצוה וקיימתי מצוות ולפני חודש אמא שלי סיפרה לי שהיא נולדה להורים גוים ואומצה ע"י הורים יהודים אך לא עברה גיור אף פעם. אז לפי התורה אני לא יהודי מה עליי לעשות?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:38:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין את סערת רגשותיך והדבר מאד לא קל, צריך לכך עצבים טובים והדרכה עם אדם קרוב שיכול לעזור.
אם אתה מקיים מצוות ובעל אמונה ביהדות הדבר בדרך כלל פשוט ולא מסובך, עליך לפנות למנהל הגיור בירושלים (כנפי נשרים 7). לספר את הסיפור שלך ולבקש לעבור גיור רגיל, זהו מהלך לא קשה למי שמקיים מצוות. בתנאים אלו אינך צריך אולפן אלא לבוא בפני בית הדין שיבחנו האם אתה בקיא בקיום מצוות ואז בד"כ אתה יכול מיד להתגייר ולהמשיך בדרך התורה והיראה.

בהצלחה