גיור בגיל צעיר+ נישואים לכהן

השאלה: שלום!
א) עברתי גיור בתור ילדה (בגיל 7) יחד עם אמי ואחי, הבנתי שאצטרך לעבור גיור לחומרא לפני החתונה. האם זה נכון? וכיצד התהליך מתבצע?

ב) כיצד יודעים על מישהו אם הוא כהן או לא ? יש אנשים כהנים ושם משפחתם אינו ´כהן´

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:02:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מי שעברה גיור אמיתי כילדה וממשיכה לשמור תורה ומצוות - איננה צריכה שום גיור לחומרא לפני נשואין. השמועה היא בדותא במקרה כזה.
כהן זה דבר שעובר במשפחה, ז"א משפחת כהנים יודעים שהם כהנים, הם נושאים כפים בתפילה ועולים לתורה ראשונים, ויש עוד דברים שרק כהנים עושים. על כן אפשר לשאול את המיועד לפגישה האם הם כהנים.

בהצלחה