גיור - ברית מילה ???

השאלה: שאלה לי :

אני מכירה מקרה של זוג הורים - האב יהודי מלידה (ישראלי) והאם גויה ( לא ישראלית). הם עלו לגור בארץ ולהשתקע פה.

האם בחודשים מוקדמים מאוד להריונה ותלד בן .
הם רוצים לערוך ברית לתינוק ושהילד יהיה יהודי.
( ראוי לציין שהאם רצתה להתגייר ואמרו לה שזה תהליך שייקח זמן כ-4 שנים לערך אבל בנתיים נכנסה להריון... וגם למדה עברית באולפן . )

לאן עליי לפנות כדי לעזור להם כדי לקיים ברית ושהילד יהיה יהודי?

איזה רב מתמצא בנושא ? או מוהל?

תודה רבה רבה !!!!

צום מועיל וקל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:31:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לסייע במקרה כזה, שהרי הילד גוי ואם הוא יעבור ברית, יש חשש שמא לא יכירו בו שהוא גוי. ועל כן לא נראה שיש מקום לסיוע בכך.

צום החמישי לששון ולשמחה