גיור--דחוף

השאלה: שלום רב,

חברתי לחיים אינה יהודיה,אך ברצונה להתגייר. התחלנו לשמור בארץ שבת וכשרות וכן למדנו יחד נושאים באמונה והלכה, והיא הצטיידה בספרים להמשך והעמקת הלימוד גם בחו"ל . בימים אלו חזרה להוריה לתקופה של כשנה לשם השלמת לימודיה.
שאולותיי:
האם מוטל עליה להמשיך לשמור שבת- ואם כן באיזה אופן?
האם צריכה להתפלל בבית-הכנסת כל שבת וחג(גם אם הוא במרחק נסיעה)?
האם עליה לשמור על כשרות בבית הוריה?

יש לציין כי לא התחלנו את תהליך הגיור באופן פומאלי (לא התחלנו לימודים באחד המכונים), אך נתחיל זאת מיד עם חזרתה לארץ.

בברכת-שנה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:03:13 PM
בס"ד

שלום ושנה טובה

אין חובה להתגייר, ומי שהתחיל בתהליך איננו מחויב לדבר, אולם אם ברצונו להתקרב ליהדות בצורה מלאה הרי שקיום המצוות מראה על רצון פנימי להתקרבות לקב"ה ולעם ישראל, ולכן כדאי מאד שבזמן התהליך חברתך, תשמור את כל המצוות כולל כשרות, ותפילות. ברור שכאשר תחזור לארץ ותהא בעלת ידע נרחב בקיום המצוות וקשר אמיץ עם הקהילה במקום מגוריה, היא תוכל לקצר כאן את ההליכים.

בברכת שנה טובה