גיור וחתונה

השאלה: שלום כבוד הרב!
לאחרונה קיבלתי מידע שאומר "שאסור לכהן להתחתן עם בחורה שעברה גיור בגלל שהוא כהן, ושכל הילדים יחשבו לגויים בלי יכולת להמיר את דתם"
ברצוני לדעת עם המידע הזה נכון ואם כן, למה?
ואם לא משמע שאין שום בעיה לכהן להתחתן עם אישה מגויירת ולהביא ממנה ילדים שיחשבו יהודים מבטן ולידה.

בתודה מראש
קובי כהן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 6:53:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המידע לא מדויק. גיורת אסורה לכהן, אבל הילדים יהודים, הם מוגדרים כחללים שאינם כהנים (לנשיאת כפים, לעבודה, פדיון הבן וכדו´) הבנים והבנות של נשואין כאלו מוגבלים רק עם ישראלים (בת חללה יכולה להנשא עם לוים).
גיורת היא ישראלית גמורה, אלא שלעניין יחס איננה ראויה לכהונה אלא א"כ גוירה קודם גיל שלש שנים.