גיור וכשרות הגיור

השאלה: שלום וברכה כבוד הרב. לא ידעתי איזה רב כאן לשאול ואבקש עזרתכם שתכוונו אותי למקום והאדם הנכון ביניכם.
נתקלתי בחיפושיי ברשת ובאתר בתשובה הבאה (באתר הזה
"האם מותר לגייר אדם שרוצה להיות יהודי אבל הוא גם רוצה להיות חילוני מצד אחד רוצה להיות יהודי וזה טוב אבל הוא גם רוצה להיות להיות חילוני וזה לא הכי טוב מה עושים?

תוכן התשובה
לא מגיירים. נקודה.
התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו"

שאלית היא-
אם האדם כבר התגייר, לא מתוך רצון לקיים תורה ומצוות- אלא בזצבא, כאחד מהזרם
אנו נפגשנו לפני כחודש
כוונתי היא ברורה- להקים בית כשר, בקצב שלי, בצעדים שלי
אך על צביון ארצישראלי, יהודי, מסורתי
אט אט- אבל ברור לי שיהיה על ברכי היהדות. ברור לי שהדרך שלי היא בית, משפחה, ילדים
הוא גם מבקש בית וילדים- אבל לא מסורת, לא תורה. הוא לא דתי.

אני היום לא מוגדרת "דתיה" (שבת כהלכתה, למשל)

אבל מפריעה לי מאוד השאלה, בין השאר..- כתבתם ש"לא מגיירים- נקודה"
אבל אם כבר גיירו את האדם? ולא הייתה לו כוונה לקיים מצוות. הוא גם לא מקיים. אל הוא ולא משפחתו(שלא התגיירו)
האם זה גיור כשר?

בלבי פנימה קשה לי עם זה מאוד. לא עם שאלת הכשרות אלא עם התחושה הכבדה שהוא "לא יהודי"
ואני מרגישה אדם רע.. אדם ממש רע..

מה לעשות, כבוד הרב?
בבקשה ותודה.
שבוע טוב, קרן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:26:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הקושי בשאלתך הוא שכולם צודקים. א. הרב אליהו שליט"א צודק שאין לגייר אדם שלא רוצה לשמור תורה ומצוות. ב. את צודקת באופן שאת מתארת את מחשבותיך ותוכניותיך לעתיד. ג. החבר צודק שהוא עבר גיור בבית דין.
לשאלתך נראה שאם הוא לא רצה בזמן הגיור לקיים מצוות, ולא רוצה ולא מתכוון לקיים מצוות יש חשש גדול בגיור שלו, ויש כאן ספקות הלכתיים מסובכים מאד, שיתכן שיתעוררו בעתיד.
על כן נראה שאם איננו מתכוון להתקרב לדרכך, הרי שהמצב מסובך הן מבחינת היחסים שבינכם, שהרי משפחה צריכה להיות אחת שלימה ומלאה בלא חילוקי דעות בסיסיים, ומה שאת מתארת זה אורח חיים כל ימות השנה ועל כן בנקודה זו חייבת להיות התאמה. כמו כן המערכת ההלכתית ומעמדו האישי של המתגייר הוא לא ברור עדיין, ויתכן שיצטרך שוב השלמה, תלוי לפי מה שהייתה כוונתו בשעת הגיור, ולדברך איננו שומר ואיננו מאמין בקב"ה.
הדרך הטובה ביותר ששניכם תתחזקו יחד באמונה ושמירת מצוות, ואם תחליטו להקים בית נראה שיהא כדאי לגשת שוב לרב מוכר ומוסמך (אם הוא חייל אפשר לפנות לרב הראשי לצה"ל) ולשאול כיצד להתקדם, אבל בלא התקדמות מצדו המערכת מאד מסובכת ובעייתית.