גיור ונאמנות

השאלה:

חבר שלי מהאוניברסיטה הכיר בחורה עולה מרוסיה והם יוצאים זה זמן מה ומעוניינים להתחתן בעזה.

לאותה בחורה נודע ממש לאחרונה לאחר שהיא "חקרה" את אימה שבעצם היא אינה אימה הביולוגית אלא היא אימצה אותה ברוסיה מאחר והוריה (ככל הנראה גויים) "הפקירו" אותה.

לכאורה הרי היא כאסופי בעיר שרובה נכרים, אך המיוחד במקרה זה הוא שרק אימה יודעת מזה, ואילו בארץ היא רשומה כבת שלה, ועל פניו קייל שאין האם נאמנת להעיד על בנה. אם כן במידה ואכן אין אדם אחר שיודע מכך האם דינה כגוי או כיהודי? שאלה נוספת מצד "שויא אנפיה חתיכה דאיסורא"- אם הבחור כן מאמין ל"אמא" האם בכל זאת לדידו היא תחשב כגוי? והאם ניתן "לשכנעו" שלא להאמין לה?

בברכת שנה טובה
ארז אברהמוב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שיגש לדיין מומחה להתיעץ אתו או לבית הדין האזורי והם יבררו את דינה.