גיור צבאי

השאלה: שלום.
עברתי בצבא כיור צבאי וכיום אני שומר מצוות ולומד תורה,אך מקורות מסויימים אומרים לי שקיימות מספר מחלוקות בקשר לגיור הצבאי ויש מצב שזה לא תופס,ואפילו יש מקומות מסוימיים שלא מקבלים גיור כזה ומחשיבים את זה כגוי.
רציתי לדעת אם זה נכון,ואם כן מה אני צריך לעבור בנוסף שזה ייחשב,ואם צריך להתחיל את כל הגיור מההתחלה או שעושים בחינות נוספות וגיור חוזר.
תודה,שיהיה שנה טובה וחג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:05:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי אם אתה שומר מצוות כיום ברור שהגיור שלך גיור. כדין כל אדם שבא ואומר התגיירתי ורואים אותו שומר מצוות הרי הוא גר לכל דבר. דבר זה נפסק ברמב"ם (אסורי ביאה פי"ג ה"ט), ומכיוון שבודאי היו ג´ בזמן הגיור (הטבילה) ויש על כך עדים, והם נאמנים הרי שבמצבך הנך יהודי מוחלט.
לגבי השאלה שהתעוררה כעת נראה לי שעיקרה בפרוצידורה משפטית ומהלכים פוליטיים, על כן יש להמתין ולראות כיצד יסתדר. אם אינך לחוץ להתחתן כעת מיד אין לך מה לדאוג.

חתימה טובה