גיור של מי שחשב שהוא יהודי

השאלה:

שלום לכבוד הרב
בא לידי המקרה הבא:
בחור אמריקאי, בן לאב יהודי ולאם גויה, אשר התגיירה בגיור רפורמי לפני לידתו- גדל והתחנך במוסדות יהודיים, כיהודי לכל דבר. לאחרונה "התחזק" ומקפיד יותר על קיום מצוות. כאשר רצה להתחתן עם יהודיה תושבת ישראל, אמר לו הרב בארץ מגוריו, כי עליו לעבור גיור כהלכה. הבחור הסכים לכך. אמר לו הרב כי עליו להמתין תקופה של חצי שנה, בטרם יתגייר. הבחור מרגיש קושי גדול עם העניין, ומעוניין להתגייר כבר כעת. האם הוא יכול לעשות זאת ?

תודה רבה מראש לכבוד הרב!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מבין מדוע הוא צריך להמתין חצי שנה, צריך לברר זאת לפני הרב בעירו.