גיורת וכהן

השאלה: שלום רב,
השאלה שלי היא קצת מסובכת אבל אני אנסה להסביר בפשטות..
אני מגוירת שהתגיירה לפני כחצי שנה ובן זוגי הוא כהן אנו יוצאים כבר ארבע שנים... במהלך הגיור גיליתי שאין אנו יכולים להנשא אחד לשני כי כהן לא יכול להתחתן עם גיורת...
מאז שגילינו את זה כל מערכת היחסים שלנו התערערה כי אין לנו פתרון לחתונה....ואנחנו לא מצליחים להבין למה...
אני הבנתי שאפשר לבדוק כהונה של האבא אם הוא באמת משורשי אהרון או כהן ששם המפשחה הזה התגלגל אליו עם הדורות...איך עושים את זה, מה צריך להביא , ואיפה בודקים..?
בקשר לחתונה אם מתחתנים חתונה כדת משה וישראל בחו´´ל כי בחול אני נחשבת ליהודייה ולא למגויררת אם אנחנו נתחתן שם נוכל להגיד לארץ ולעשות את הטקס אחרי שהתחתנו כדת משה וישראל בחו´ל?אשמח לשמוע פתרונות אני כבר כולי מיואשת.
תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:01:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. המקום הטבעי לשאלתך הוא לפנות לבית הדין שגייר אותך ולהציע בפניו את השאלה אולי הוא יודע פרטים שלא ידועים לאחרים ויוכל לעזור לך.
ב. אין מקום שבודק מעמד של כהנים, אלא כל אחד יכול לבדוק את שלשלת היוחסין שלו.