האם הגיור תקף?

השאלה: שלום לכבוד הרב,
אני אשאל את השאלה בקצרה. ילדה שגוירה בגיל 3 חודשים וגדלה עד עתה(גיל 20) במשפחה חילונית וכחילונית לכל דבר ועניין. ז"א שנוסעת בשבת ולא התחנכה בחינוך דתי ובבית שמירת הכשרות היא בסיסית בלבד(אין הפרדת כלים וכו´ רק משתדלים לא לבשל בשר בחלב)
האם הילדה יהודיה?
האם הגיור תקף?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:12:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפרטים מועטים מדי, צריך לדעת את כל מערכת ההתנהגות מתחילה, כגון: האם שומרים יום כיפור, שבת וחגים, מוזכר רק שיש שמירת כשרות של בישולי בשר בחלב, וזה מראה שהגיור תקף אבל מאידך מוזכר על נסיעות שבת. כך שהנושא מורכב ואי אפשר לענות עליו בלא כל הפרטים. כמו כן צריך לדעת מה היה בבת מצוה של הילדה, האם נעשתה באיזה תוכן. על כן הדרך היחידה לבדוק את השאלה הנ"ל היא בבית דין באזור המגורים, לברור יהדות.