יחסים בין מתגייר למשפחתו

השאלה: בס"ד
שלום רב,
אני נמצאת לראת סיום של תהליך הגיור, אך המשפחה הקרובה שלי - האמא והאחות לא התגיירו.
שאלתי היא: איך עליי לנהוג במקרה שאני מתארחת אצל משפחתי שהם לא יהודים ולכן, כביכול, אני לא יכולה לאכול אצלהם, אפילו אם האוכל כשר מבחינת רכיביו?
זאת מחלוקת קשה בשבילי, כי שני הדברים חשובים לי - גם לשמור על יחסים טובים עם משפחתי ולא לפגוע בהם מבחינה נפשית וגם לשמור מצוות.
ברכות ותודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:03:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא כל דבר אסור לאכול, רק בישולים אבל ברור שדברים חיים או דברים שנאכלים כמות שהם חיים אין איסור, על כן סלטים ופירות בד"כ אין בעיה.
גם בדברים יש בהם בעיית בשולי עכו"ם צריך לדבר עם ההורים על התהליך שאת עוברת, להסביר להם שאת נכנסת למערכת אחרת, ואמנם את מכבדת אותם ונותנת להם תודה על כל מה שהטיבו עמך עד עכשיו, אבל גם הם צריכים לכבד את רגשותיך, ועל כן את האש שתחת התבשיל את תדליקי, המשך שאר הפעולות יעשה על ידם. שיחה זו חשובה בכל מקרה, כדי שהצפיות יהיו שוות משני הצדדים (את והמשפחה), ככל שתקדימי לדבר על הנושא מתוך הערכה וכבוד לאחר מכן הדברים אי"ה יסתדרו, לא כדאי להשאיר את הנושא פתוח ולא מטופל, מכיוון שכאשר הוא מגיע לחיי המעשה יש רגישויות שונות.

בהצלחה באורח חייך החדש, יהיה רצון שתהיא כרות אמא של מלכות.