כל נושא הגיור עזרו לי בבקשה

השאלה: יש אדם אשר אני מכירה ואביו יהודי אך אימו נוצרייה.
וע"פ היהדות הוא נחשב לנוצרי, אך בחו"ל הוא היה נחשב ליהודי לכל דבר.
והוא נמצא בארץ מאז שהוא בן שנתיים וכיום הוא בן עשרים ומשהו, ונודע לו כי הוא לא נחשב ליהודי
והוא רוצה להתגייר
תוך כמה זמן יקח כל תהליך הגיור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:20:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זאת לא שאלה של זמן אלא של מוכנות, צריך לדעת האם המדובר הוא רוצה לשמור תורה ומצוות או לא, מה רמת ידיעותיו ורצונותיו. יש קורסים לגיור במערך הגיור לישראל. (מוקד - 02-5450100 פקס - 02-6535124)
כדאי להתקשר אליהם ולהתחיל את התהליך, בכל מקרה צריך לדעת שאין כאן "טסט" או "מבחן" אלא שינוי במהות האדם, ועל כן התהליך יכול לקחת זמן ותלוי ברצון האדם.