לשנות מנהג

השאלה:

שלום הרב!
אני עליתי לפני 12 שנה מארה"ב, וחייתי כל חיי כיהודי ספרדי לכל דבר. עשו לי ברית מילה, בר מצוה להלכתי להסדר. לפני החתונה נודע לי על כך שאמי אומצה ע"י משפחה חילוניה בחו"ל, ולא עברה תהליך של גיור.התגיירתי דרך הרבנות בת"א, ועכשיו חיי באושר עם אשתי.
היא אשכנזיה ורוצה לשמור 3 שעות בין בשר וחלב כמנהג ביתה.רציתי לדעת האם אפשר לשנות מנהג, מאחר שאני כתינוק שנולד? (כיום שומרים 6, כדעת מר"ן)
תודה רבה, כל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:40:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שכבר נהגת שש שעות הרי שקיבלת על עצמך מנהג זה וכעת בצונך לשנותו, למרות שהוא מנהג טוב, וכתוב שכך שצריך לנהוג, על כן נראה שאתה תשאר במנהגך, אומנם אתה יכול לתת לאשתך רשות שתמשיך במנהגה של שלש שעות. ברור שאין להגיע לידי מריבות ומתחים על נושא זה.