מה זמן גיור אורתודקסי

השאלה:

שלום
שמי יוסי
ברשותכם בעבר שאלתי את הרב כמה זמן גיור אורתודקסי ונאמר לי 8 חודשים ? האם זה יתכן? כי תהליך הגיור צריך להיות מלא כולל חתונה ואני כהן מחד נאמר לי שאי אפשר להתחתן כהן עם גיורת ומאידך נאמר לי שאם מתקיימת חתונה שם משפחתי הופך לישראל ?..מה נכון ?
הבנתי שבנסיבות מסיומת ניתן להתיר לכהן להתחתן עם גיורת ...אשמח אם תוכלו לפרט מי זכאי להקלות ולמה?
ואשמח אם תסבירו לי מעט על אופן הגיור הנערך במסגרת הצבא בקורס "נתיב".

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:51:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שם המשפחה לעולם לא משתנה, וההלכה איננה מכירה בשם המשפחה, אלא שלא יבואו לידי טעות.
אין הקלות אלא לפעמים אפשר על פי הלכה למצוא פתח ולהקל, אבל זה צריך ברור בפני בית דין, ועל כן עליכם להפגש תחילה עם שליח בית דין שיעלה את הנושא לבית הדין, ואז תוכלו לקבל תשובה סופית האם במקרה שלכם אפשר למצוא קולא מסוימת או לא.
נתיב זה דרך גיור בצבא, מי שמתגייס יכול לבקש, והתהליך מעט קצר יותר.

חג שמח