מחלוקת בנושא גיור

השאלה: כבוד הרב שלום,
הגיע לידיעתי מחבר שחזר בשאלה,
על כך שאדם שמתגייר,הוא בעצם כאדם שנולד מחדש,
ולאחר הגיור עליו לנתק את הקשר עם הוריו הביליוגיים,
(אבא יהודי ואמא גויה),
אני אישית בתהליך גיור,
ואני בקשר יציב עם אימי,אשר הקשר שלנו הוא קרוב מאוד.
האם זה נכון?
אני תוהה שאם הדבר נכון, איך אוכל לשמש דוגמא לאימי ולהראות לה ואף להדביק בה את אהבתי לתורה ואת הרצון העז שלי להתגייר?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 6:54:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין חובה לנתק קשרים עם ההורים הביולוגיים, אפילו אין רצוי לעשות כן, אלא שיש דינים מסוימים שמבדילים אחר הגיור בין האם הביולוגית והבן שנתגייר, מכיוון שהוא יהודי כעת והיא גויה, ועל כן יש בעיה של בשולי עכו"ם, כלי אוכל של גויים, נגיעה. אבל אלו בעיות פתירות (לאחר שלומדים את ההלכות).
על כן ברוך תהיה שאתה שומר על קשר עם אמך, ואם תצליח להשפיע עליה תעזור גם לאביך שהוא יהודי ונשוי עם גויה, ואם תצליח להביא את האם להכרה בתורה ומצוות גם לאביך ייטב.

חג כשר ושמח