משך זמן בין גיור לנישואים

השאלה: מכר שלי שיצא עם עולה חדשה שנזקקה לגיור נאמר לו שעליו להתחתן תוך 30 יום מסיום תהליך הגיור ואני שואל מאין לקוחה פסיקה זו ולמה והאם יש מקום להתחשבות בנסיבות כמו אבל על מות סבתא כדי לדחות את החתונה ביותר מ-30 ימים מאז הגיור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:31:56 PM
ס"ד

שלום וברכת ד´

אין כאן פסיקה מחודשת, יש כאן הכרת והסדרת המציאות. בית דין איננו רוצה להרחיק את הזמן שבין הטבילה והנשואין, מיד לאחר הטבילה לגיור תערך החופה. כמו כן בית הדין איננו רוצה להטריח את המתגיירת לבוא שוב לבית הדין, שהרי אם יעבור זמן רב בין קבלת המצוות והגיור יש חששות שונים, ובית הדין רוצה למנוע את הטרחה להופיע שוב בפניו.
משום כך בית הדין מגביל את הזמן של קבלת מצוות עד הטבילה. אין כאן שלשים יום, אם זה 20 יום זה טוב, ואם זה 40 יום ג"כ בתי הדין יסיכמו, אלא שאמרו לכם להסמיך את הטבילה לחתונה.
נושא אבלות הסבתא הוא מצער אולם הלכה היא שאין אבלות על סבתא מעכבת חתונה, דין זה נוהג בכל ישראל, שהרי זוג שהחליט על חתונה ונפטר/ת סבא/סבתא אין מעכבים את החתונה, ואדרבא הקמת משפחה יהודית היא הנחמה הטובה ביותר על הסתלקות הזקנים, ושמחה להם שהנכד/ה ממשיכים בדרך הישר והטוב.