נישואין לגוי

השאלה: לפי קריאת שאלתי אני מבקשת לשפוט אותי לכף זכות, הייתי בת 20 ונישאתי לגוי מתוך אהבה גדולה - היום בעניים מאמניות לא ראיתי את חומרת הדבר והאיסור הגדול אני נשואה כבר 4 שנים ויש לי 2 ילדים מקסימים , בעלי אדם טוב ללא ספק עם זיקה ליהדות שנינו בחרנו להתחזק אני לחזור בתשובה והוא להתגייר - לאחר שקראתי המון ספרים על אמונה התחילו לי מחשבות של עצבות שעשיתי את הרע בעיני ה´ ואין ייסורים ללא עוון ונשמתי מתייסרת התשובה היחידה כשמצטערים על דבר רע היא לעזוב את החטא וזה שבר אותי אם אצטרך לעזוב את בעלי שהוא אדם טוב בעל טוב ואבא נפלא שתמך בי לאורך כל הדרך בהתחזקות הרוחנית שלי השאלה מה לעשות ואיך זה על פי ההלכה כי אי אפשר לפרק בית טוב במצס שבו אני נמצאת היום האם הגיור זה הפיתרון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:46:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מעולם ביהדות לא דרשו ממי שמתגייר לעזוב את המשפחה, דהיינו אם בעלך יעבור הליך פנימי של הכרה ביהדות כדרך חיים, ורצון להתנהג כיהודי שומר תורה ומצוות. ויעבור תהליך גיור, תוכלו להמשיך לחיות חיים מאושרים. רק כשאחד הצדדים לא מוכן להתגייר קיימת בעיה להמשיך לחיות ביחד, שהרי אחד יהודי והשני לא. אולם כאשר הצד השני רוצה גם הוא להתקרב ליהדות לא המליצו או ביקשו שיתגרשו זה מזה, אומנם יש פעמים שאין ראוי לחיות חיי אישות, אולם זה תצטרכו לברר כשתכנסו להליך הגיור השלם.
אני מברך אתכם שתגיעו במהרה לדרך הישרה והנכונה.