פסולי חיתון לכהן

השאלה: שלום..רציתי לדעת מה זאת אומרת שאסור לכהן להתחתן עם גיורת הרי משה רבינו נשא את ציפורה לאישה לאיזה גיורת התכוונו בתורה .אני יצאתי עם בחורה גיורת שאביה הוא היהודי והפסקתי את הקשר כרגע.בבקשה שהתשובה תיהיה מובנת ושתיהיה מהירה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:54:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

משרע"ה כידוע לא היה כהן, ועל כן לא חלה אצלו בעיה כזו. ברור שכל יהודי רגיל יכול לשאת גיורת, ויש אפילו מעדיפים גיורות אמת, אולם למעלת הכהנים נאסרו עליהם גיורות שהתגיירו בהיותן יותר מבנות ג´ שנים.
אם הנך כהן הרי שנהגת היטב ועל פי ההלכה. ויהי שכרך מבורך למרות שברור שיש כאן קשיים.