קראים ושמרונים

השאלה: בע"ה

שלום רב,
למה שומרונים לא נחשבים יהודים ע"פ ההלכה? ולמה הקראים כן נחשבים יהודים בסופו של דבר (אם כי חוטאים כמובן)?
האם זה נכון שאם בן/בת עדת השומרונים רוצים להיות יהודים לגמרי הם צריכים קודם לעבור לדת בניים (כלומר קודם להתנצר/ להתאסלם) ורק אח"כ להתגייר ואם זה נכון אז למה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:30:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הקראים הם יהודים שפרשו מהזרם המרכזי, והם לא האמינו בתורה שבע"פ אלא בפירושים מסוימים. לעומת זאת השומרונים הם כתות של גויי הארץ (כותים) שגוירו בלחץ, והם בקושי קבלו עליהם תורה שבכתב. השומרונים הם גויים מכיוון שמעיקרא לא היו יהודים, לגבי הקראים כל זמן ששמרו את היחס שאין נשואין לגויה הרי שקיבלום כיהודים, אולם כיום יש קראים מכמה מקומות, יש ששמרו ויש שלא שמרו.
אין צורך בשום דת בניים, אפשר לעבור מקראים ליהדות.