תגלית מדהימה לגבי הסטורית ההשתייכות הדתית המשפחתית שלי

השאלה: בס"ד

שלום רב כבוד הרב,

יש לי שלוש שאלות שמטרידות אותי בעקבות מה שאימי היום גילתה לי (אני בת 36) -
סבתה ז"ל של אימי היתה נוצריה ועברה גיור באיטליה כדי להתחתן עם הסבא ז"ל של אימי, בנוסף סיפרה לי אימי שאחיה של סבתה ז"ל היה כומר !!

1) שאלתי היא האם אני נחשבת יהודיה ? בתעודת הזהות שלי כמובן כתוב שאני, אימי וסבתי יהודיות .

2) האם מעמדי כשל יהודיה לכל דבר ?

3) אם בעתיד אחליט להינשא לנוצרי איטלקי אתאיסט מה המשמעות ? האם זה פחות חמור שאחת כמוני עם הרקע שלי תתחתן עם בחור כזה מאשר יהודיה שכל דורות משפחתה היו יהודים ?

אודה לך מאוד אם תוכל לשלוח לי תשובה מפורטת ככל האפשר ומהירה .

אלמונית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:04:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מבין שהתגלית הזאת מאד מזעזעת אותך, והצדק עמך. אולם הדברים צריכים להדון ביסודיות ובצורה שקטה.
השאלה המרכזית כנראה היא כיצד היה הגיור של הסבתא. האם היה גיור תקין על ידי רבנים פוסקי הלכות מקובלים. כמו כן האם הסבא והסבתא שמרו מצוות לאחר מכן. שאלות אלו הם בסיסיות, ועל כן תחילה יש לברר אותם.
כדי לצאת מהספקות עליך לגשת לבית דין רבני אזורי, ולהציג בפניו את כל השאלות הנלוות, והברור צריך שיעשה בצורה שקטה ויסודית, לאחר מכן אפשר לענות את כל השאלות ששאלת.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה