´´תוספת´´ לשם

השאלה: שלום רב,

אני נמצא בתהליך גיור,וידוע לי שלקראת סופו אני צריך להוסיף לעצמי שם עברי.
לדוגמא רומן ישראל רוזמן נכון?

ברצוני לדעת היכן אני יכול לקבל איזשהו ייעוץ בנושא,איזה שם כדי?מה כדי מה לא?
איך יודעים?
אני בוחר לבד?
איפה ניתן לראות רשימת שמות מלאה?

בקורס שאני עובר אמרו לנו שעוד קצת מוקדם,
אך הבנתי שברוב המקרים בוחרים לבד לכן הייתי רוצה לקבל איזושהי המלצה/הכוונה...

שם:רומן רוזמן
תאריך לידה:3.3.1985
תאריך עברי:י אדר התשמה

תודה רבה מראש,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:41:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מה שאמרו לך בקורס זה נכון, דהיינו השם הוא התחברות עם דמות מסוימת שהיא מסמלת בשבילך משהו, ועל כן חכה שתלמד יותר על התנ"ך ואישיו, ואז תוכל לבחור לך שם שאתה מרגיש איתו קשר נפשי, אין טעם לחפש סתם בספר ולהגיד השם מוצא חן בעיני, כדאי לחפש שם בעל משמעות, וזה מגיע בקריאה בתנ"ך. ואי"ה כשתגמור את ההליך תחפש מהי הדמות שהכי התחברת איתה.

בהצלחה רבה.