איסור שימוש באינטרנט ע"י רבנים

השאלה:

שלום לכת"ר.
ברצוני לשאול את כת"ר מדוע רבני מסויימים פסקו לחלוטין כנגד השימוש באינטרנט? הרי זוהי גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?
הם מתכוונים בעיקר לעובדה שישנם בני תורה שמביעים את דעתם באינטרנט, למה הם מצפים שכולם יעסקו רק בתורה ויהיו רבנים כמוהם? הלוא מי שאין לו אלא תורה גם תורה אין לו.

מכיוון שכבודו איננו סובר כמותם (למיטב ידיעתי סובר שמספיק להשתמש באינטרנט הכשר), האם הוא מציע שלא לשמוע להם אע"פ שהם הרוב והוא המיעוט הלוא נאמר אחרי רבים להטות? כמו כן האם ניתן לעשות הבחנה בעניין זה בין אנשים שונים. האם ניתן לומר שאדם רגיל ישתמש באנטרנט הכשר ואילו תלמיד חכם לא ישתמש ? או שתורה אחת לכולנו?
בברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע מה הסיבה שבגללה הרבנים אסרו שימוש באינטרנט גם כשהוא כשר. כמדומני שהסיבה לכך היא כתבות או תגובות פוגעות.
כמדומני שהרוב שותק וממשיך להתשמש באינטרנט הכשר לצרכים מועילים.