אכילת לבבות ומראות טהרה

השאלה:

א. דעת הש"ך היא שנהגו שלא לאכול לבבות משום שהדבר גורם לשיכחת הלימוד.
ב. האם כל האשכנזים קיבלו מנהג זה ?
ג. האם חובה על אשכנזים לנהוג כך ?
ד. האם מי שלא נהגו כך הוריו - ראוי שינהג באיסור זה ?
ה. שאלה נוספת - אני נוהג לשאול בענייני מראות רב מסוים שמחמיר שהפסק טהרה אף בצבע חום. האם אכן כך צריכים לנהוג כל האשכנזים ? (אני יודע שלא כולם מחמירים כך).
ו. האם אני חייב לקבל חומרה זאת או שמותר לי להקל בכך ?
ז. אם כן האם מותר לי לשאול אותו על מראה ולשאול מה היה פוסק אילו לא היה מדובר בהפסק טהרה, ואם יענה שאסר כיוון שמחמיר בחום בהפסק אהיה רשאי להקל ?
ח. אם לא - האם ראוי ללכת בשאלות על הפסק טהרה לרב אחר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. זו אינה הלכה אלא יש שנהגו
ב. איני יודע.
ג. לא.
ד. יכול לקבל על עצמו אבל לפני שנוהג כן יאמר בלי נדר שלא יצטרך להישאל על כך.
ה. יש חום שכולם מחמירים בו ויש חום שמקילים בו חלק מהרבנים.
ו. תבחר לך רב ותשאל את כל שאלותיך לפניו ואל תלקט קולות של רבנים.