אמירת לשם יחוד קודם קיום מצווה

השאלה: יש נוהגים לומר לפני כל קיום מצווה שהיא את התפילה "לשם יחוד הנה אנחנו באים לקיים מצווה כך וכך וכו´" (תלוי באיזו מצווה מדובר) אולם ראיתי בסידור אחד (אינני זוכר איזה, ואדרבא-אם אתה יודע במה מדובר אנא אמור לי) שיותר טוב שלא לומר את נוסח ה לשם יחוד שלפני אמירת כל מצווה ומצווה.
רציתי בבקשה לדעת מהי סברת הטוענים שאין לומר את נוסח הלשם יחוד- מדוע שלא לומר, הרי לכאורה מדובר במנהג טוב ?? וכמו מי ראוי לפסוק בסוגיא זו , ? אשמח לתשובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:48:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זו שאלה שכבר נחלקו בו גדולי עולם. הנודע ביהודה במספר מקומות תקף את עניין אמירת "לשם ייחוד" מכיוון שאין יודעים את מובן הדברים, ואין לעשות יחודים מעבר למה שחז"ל אמרו לנו. ויש אומרים שיש בכך גדר של מצוות צריכות כוונה וא"כ הלשם יחוד הוא הכוונה למצוות.
כל אחד ינהג כמנהגי בית אבותיו. אם אין מנהג מיוחד הרי שיש מספר "לשם ייחוד" שנהגו לומר (פסח, ספירת העומר ועוד) ואותם אפשר לומר אבל לא צריך לפני כל ברכה וברכה.