בי´´ח ברזילי

השאלה: אשמח לדעת מהי דעת ההלכה לגבי העצמות בביה"ח ברזילי.
האם נכון העניין שלא לבנות שם את אותו חלק של בית החולים בגלל עצמות המתים ששם?

תודה וחודש טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:04:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הלכתית מותר. מכיוון שהקברים הם בודאי גויים, ואפילו אלו שאין בהם סימני גויים א"כ זה ספק, דהיינו בודאי יש של גויים והשאר ספק, וחזקה שאלו של גויים שהרי המקום הוא בית קברות נכרי.
ואפילו אם היה של יהודים יש לפעמים שמתירים להעביר קבר ממקום למקום.
על כן הלכתית אין אסור.
השאלה היא האם יש מקום לחוש שמא בגלל אשקלון יפנו קברים בחו"ל. כאן בודאי שמי שעורר את הסערה עשה טעות מכיוון שאם היו מעבירים בשקט אף אחד לא היה יודע וכל החשש היה נעלם, ועל כך אמרו סוף מעשה במחשבה תחילה. דהיינו כדאי לחשוב היטב לפני שמעוררים מהומות, אח"כ קשה להשקיט את הסערה.

חג שמח