בימי אבלות האם מותר ללכת לצפות במשחק כדורגל של הקבוצה האהודה שלי?

השאלה:

אימי נפטרה לפני כחודשיים. האם מותר לי ללכת לצפות במשחק כדורגל של הקבוצה האהודה שלי. ביום שני יערך משחק העונה ורציתי ללכת לצפות במשחק.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א אדר ב תשע"ו 10:47

בס"ד

ראשית המקום ינחם אותך עם שאר אבלי ציון

פסק השו"ע יור"ד סי שצא "אבל אסור בשמחה; לפיכך לא יקח תנוק בחיקו כל שבעה, שמא יבא לידי שחוק. על כל מתים נכנס לבית המשתה לאחר שלשים יום; על אביו ועל אמו,לאחר י"ב חדש".

למדנו שהאבל צריך וחייב למעט בשמחה לכן בתוך ימי השבעה לא ישחק עם תינוק שגורם לאבל שמחה. ולאחר ימי השבעה כל יב חודש  מפטירת אביו או טאמו לא ילך לבית המשתה ששם הוא שמח.

לכן נראה שראוי לא ללכת לצפות המשחק שבוודאי גורם לך שמחה .

אלא ראוי בשנה זו להרבות בלימוד תורה (לימוד משניות לע"נ הנפטרת) שיש בזה ודאי תועלת  לך ולאמך ע"ה.