בין המיצרים

השאלה: בס"ד

היי.
שאלתי היא - אני ובני משפחתי תכננו לנסוע לחופשה משפחתית באילת השבוע אבל שמענו שבין המיצרים ושאסור להנות,להיכנס לבריכה,לשמוע את צוות הבידור ושירים . אז החלטנו להזיז את זה לחודש אוגוסט אף על פי שזהו חודש יותר לחוץ ולא הכי מתאים לחופשה כזו או אחרת.
אשמח מאוד אם תיתן את דעתך ותגיד לנו אם אפשר לנסוע בכל זאת ולהנות בחופשה למרות בין המצרים או שאסור ללכת לבריכה .
היו כאלה דתיים שאמרו לי שרק ב-א´ באב יתחילו כל האיסורים האלה. אני ממש מבולבלת וצריכה הסבר.
אשמח לתשובה.

בתודה ספיר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:13:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מותר להתרחץ בים או בריכה עד א´ אב. לספרדים מותר להתרחץ עד ד´ אב.
ב. אסור לשמוע מוסיקה ושירי בידור מי"ז תמוז.
ג. אם אתם נוסעים רק לים ובריכה אין איסור, אולם אם אתם מתכננים גם בידור שירה וריקודים אין לעשות זאת בשלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לט´ באב.