ביעור פדיון מעשר שני ומעשרות

השאלה: שלום, יש לי שני שאלות:

האחת: כמה פעמים לפדיון מעשר שני שווה עשר אג´ ובאיזו כמות?
2. ממתי אני יכול לבער את המטבעות הללו ואיך? - אם אפשר פירוט.

השניה: שאלתי כבר בעניין זה אך לא יכולתי לשאול באתר של המכון; אם אני גידלתי בצורה מכוונת בתוך עציץ צמח הנקרא רגלת הגינה (צמח בר- נחשב צמח שוטה אך רב שנתי) כדי לאכול ממנו, אמרתם שצריך לעשר. אך כוונתי היא גם שהצמח יתרבה והתפשט בכל הגינה באופן פראי כך שאוכל לאכול ממנו ללא צורך בטיפוח צפציפי של הצמחים בעציץ, האם גם בהם צריך לעשר?
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:11:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. היום פרוטה היא כ-5 אגו´.
ב.הביעור מתחייב בפסח של השנה הרביעית והרשביעית.אולם הרוצה לבער קודם יכול לבער את המטבע.
ג.אם מגודל לצורך אכילה יש לעשר, אם לא מגדלים לאכילה אלא לנוי אין צורך לעשר.