בשר ודג

השאלה:

1. האם כלים שנאכל בהם דגים בחום שהיד סולדת בו- ניתן לנקות על ידי מפית בלבד ולאכול בהם מיד לאחר מכן בשר? האם אותו הדין במקרה של אכילת דגים בצלחת שאכלו בה בשר בחום שהיד סולדת בו?
2.האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בדינים אלו?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. כלים שנתבשלו דגים אי"צ בהרחקה והפרדה לצורך בישול בשר ובלבד שלא יבשלם יחדיו אלא בזה אחר זה (ט"ז יו"ד סי' צה ס"ק ג ורעק"א סי' קטז ס"ב).ויש מחמירים להדיח את הכלים ביניהם - מטה משה עמוד העבודה נטילת ידים, סעודה, ברכות סימן רצז.
2. לא ידוע לי.