בשר וחלב - תשובה

השאלה: תוכן השאלה
שלום וברכה.

מאכל פרווה שטוגן במחבת בשרי שהיה שטוף(לא ברור אם היה שטוף היטב מכל חתיכות בשר או לא)
ולאחר מכן,המאכל שמו אותו(כשהיה בחום שהיד סולדת בו)על צלחת חלבית ונאכל עם מאכל חלבי בכפית חלבית.
לפי מרן הבית יוסף לשיטת הספרדים.
מה דין המחבת הצלחת והכפית,והאם דבר זה מותר לכתחילה?

תוכן התשובה
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מתיחס שהמחבת איננו בן יומו, (אם הוא בן יומו הדין שונה). אם המחבת היה שטוף מהבשרי הרי שחזקה שאין שאריות, אם לא נשטף הרי חזקה שיש שאריות. אם נשטף הרי שאין כל בעיה בכל מה ששאלת. אם היו שאריות הרי שהוא בשרי גמור (אלא א"כ יש ששים מול השאריות), וצריך להכשיר את הצלחת ואת הכפית.

חודש טוב ומבורך
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
התשובה התקבלה מרבני מכון התורה והארץ

**-

המחבת כן היה בן יומו,אך כמה שידוע לי היה שטוף היטב,אז אם כן אז מה דין שאר כל הכלים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 10:18:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעת הב"י התבשיל פרווה גמור ואפשר לתתו בכלי חלבי וסכו"ם חלבי ואפילו לאכלו עם גבינה. כל זה כשאין התבשיל חריף.

חודש טוב ומבורך