גזל

השאלה: כבוד הרב שלום,
חבר שלי אכל במזיד חלב אחרי שאכל בשר. בתגובה חטפתי לו את החמאה שהוא טבל בה את הלחם וזרקתי לפח (יצוין שהיינו במסגרת טיול בבית ספר דתי). חששתי:
א. הוא עושה את זה בגלל שביקשתי ממנו לפני שאכל שלא, אז הוא עושה דווקא.
ב. רציתי למנוע ממנו לחטוא כי אני אוהב אותו
האם אני חייב משום גזל וצריך להחזיר לו?
אם יש מחלוקת וזה משנה משהו אז אני אשכנזי, הולך כמרן הגרי´´ש אלישיב שליט´´א.
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:07:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נהגת כפי שכתוב במשנה לגבי אדם שרואה את חברו לובש כלאים הרי שקורע בגדיו אפילו ברחוב העיר.
אולם מכיוון שאינני יודע מה כל הפרטים דהיינו מתי ואיך אכל החבר, כדאי אולי לשלם לו עבור כמות החמאה שהייתה שם, כדי להיות ישר וטוב בעיני השם ואדם.