גזל וגניבת דעת

השאלה: כבוד הרב, שלום רב

ראשית, תודה רבה ויישר כוח על עבודתכם המקודשת.

א.האם מותר להשתמש במדפסת במקום עבודתה של אימי לצרכי הפרטיים, או שזהו גזל?

ב. אני סטודנט, מדי שבוע אנו נדרשים להגיש מספר עבודות, לא תמיד אנו מצליחים את העבודות ולכן אנו מסתכלים בתשובות משנים קודמות (השאלות הרבה פעמים חוזרות על עצמן),
ועל ידי כך מנסים להבין ולבסוף מעתיקים אותן.

אציין שהתשובות משנים קודמות מפורסמות באתרי האוניברסיטה.

כמו כן, אציין שבחלק גדול מהמקרים זו היא הדרך היחידה להבין את החומר, (דרך תשובות משנים קודמות).

האם הדבר נחשב לגניבת דעת (של בודקי התרגילים)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:37:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. באופן עקרוני זה גזל, אבל יש מקומות עבודה שלא מקפידים על כך, דהיינו ההנהלה לא אכפת לה במספר דפים מועט אפילו לצרכים פרטיים, אבל ברוב המקומות אפילו שמתירים מעט דפים אבל לא לצרכי המשפחה הרחבה.
בכל אופן כדאי לדבר עם המנהלים.
ב. כל דבר שמפורסם באינטרנט אפשר להשתמש בו, הם ידועים על כך, ולא הטילו הגבלה מסוימת שאין לקחת מאתרים או אנצקלופדיות, כך שאין בזה גניבת דעת, אא"כ כתוב שאתה בעצמך צריך לענות בלא שימוש בכלים ואמעצים חיצוניים.