גילוח ותספורת

השאלה:

האם מותר לגלח את כל שער הראש והזקן במכונת תספורת מספר אפס?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לגבי שער הראש חייבים להשאיר פאות הראש שהוא כנגד כל גובה האוזן עד מקום שמתחילים פאות הזקן. שני המקומות בשני צידי הראש אסורים בנטילת שער אפילו במספרים כעין תער. וממילא מספר 0 שהוא קרוב לבשר אסור, והמגלח עובר בשני לאוים. לגבי הזקן מותר במספרים כעין תער ואסור בתער. לגבי המכונות בימינו ידועה השאלה האם זה תער ואי"צ להתנגדות צד שני כבמספרים, או שזהו מספרים.
לגבי מכונת תספורת נראה לי שגם לגביה השאלה עומדת.וע"כ המחמירים במכונת גילוח אין להם ליטול את השיער גם במכונת תספורת.