די דחוף-קריאה

השאלה: שלום רב,
ברצוני לדעת, האם מותר הלכתית, לקרוא ערכים אנציקלופדיים/מאמרים ושאר טקסטים אשר אינם מזוהים עם רוח היהדות, למשל קריאה באנציקלופדיה כללית על הנצרות, על הבודהיזם וכו´, או קריאת מאמרים בהם הכותב מזדהה עם ערכים, אמונות וכו´ של הנצרות/איסלם/דת אלילית וכו´, אציין שאני אדם, תאב ידע, אני אוהב לקרוא, ופעמים רבות כאשר אני מגיע לקטעים עם תכנים א-יהודיים אני מרגיש אי נוחות פנימית, שכן אולי אני עושה מעשה שקרוב במידת מה, לעבודה זרה וכו´, אציין שאני מונוטואיסט בכל ליבי, ושאינני קורא ומתעמק בנושאים הנ"ל, מתוך רצון מוכמן להמיר את דתי חו"ח, או את אמונותיי, אלא לשם הגדלת הידע אשר ברשותי ככל שאני יכול, כמו כן, באם מותר לקרוא טקסטים אלו, האם אני חוטא כאשר אני נהנה מעצם הקריאה? (מעצם הקריאה ולמידת הדבר החדש), או שהדבר בסדר?

דבר נוסף, באם אסורה הקריאה בטקסטים/מאמרים/ערכים אלו לחלוטין, האם הימצאותם ברשותי, מהווה גם היא חטא, ומעין עבודה זרה? (במידה והקטעים מתייחסים לנצרות/דת אלילית אחרת למשל באנציקלופדיה או במאמר אשר ברשותי)

תודה מראש,
יניב

אשמח אם שאלתי לא תבוא לידי פרסום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 7:43:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מאמרים על נצרות ודתות אחרות אין לקרוא בהם אלא אם הם משמשים כצורך "דע מה שתשיב", דהיינו לאחר שאדם הוא מבוסס בדתו ואמונתו יכול לקרוא בדתות אחרות למטרה של סתירה וכד´, אבל סתם קריאה לא הותרה. על כן אם אתה מבוסס באמונתך, אתה יכול לקרוא על אחרים, כשהגישה היא לסתור את הדתות האחרות.