דיני אבלות

השאלה: שלום כבוד הרב

בשעה טובה נולדה לי תינוקת לפני כשבועיים,אבי נמצא בשנת אבל,אמו נפטרה לפני כחודש וחצי,אבי נמצא כעת בחוץ לארץ לצורך עבודה עד לחודש ספטמבר,אני מעוניינת לערוך אירוע באולם לשם סעודת הודיה על הלידה,האן אבי רשאי להגיע לאירוע? [בעך 80 אנשים] האם עלי לחכות לחודש ספטמבר שיחזור מחו"ל בכדי לערוך את האירוע? אודה לכם על תשובתכם,כך שאוכל לקבוע תאריך לאירוע וכן לעדכן את אבי האם יוכל להיות נוכח
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:02:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב

נראה לי שאביך לצערי לא יכול להשתתף בארוע כזה בגלל שזו סעודת מריעות ואין אבל יכול להכנס אליה. בסעודות מצוה הקלו יותר.
לגבי התאריך הרי שצריך לעשות לאחר ט´ באב.