דיני שומרים

השאלה: איזה מין שומר הוא ההורה השומר על ירושה המיועדת לילדו? איזו אחריות קמה עליו, לפי ההלכה, כאשר הוא משקיע ברשלנות ירושה המיועדת לילדו בבורסה ומפסיד כמעט את כולה?

תודה מראש,
אבישי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 9:20:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפרטים לא ברורים, האם הכסף רשום על שם הבן או האב, ומיהו בעל הכסף האמיתי. אם הכסף של האב הרי שהוא בעל הבית ויכול לעשות כל מה שהוא רוצה. אם הכסף שייך לבן (איך הגיע?) הרי שהאבא הוא בד"כ רק אפוטרופוס, וא"כ הוא צריך לעשות את השמירה כדין אפוטרופסים, וכפי מנהג המדינה. אולם כיוון שאין את כל הפרטים אי אפשר להאריך.