דרך נכונה

השאלה: בס"ד
תודה רבה לכם על התשובות באתר הזה!

אני חוזרת בתשובה שנתיים פלוס מינוס ואני בת 17 וחצי בערך. יש לי בעיה שלא מפסיקה להטריד אותי והיא שאני לא מבינה כ"כ את עניין ההחמרות,אני אסביר את עצמי- יש דברים בהלכה שמסתבר לי שאני "החמרתי" עוד לפני שידעתי שזאת החמרה והייתי בטוחה שזאת ההלכה, לדוגמא: אני בטוחה שבדור שלנו יש צורך אמיתי וממשי לא לשמוע שירים של גויים, בגלל התרבות הזרה שכ"כ שולטת בעולם שלנו לצערי. או שאני הולכת עם חצאיות ארוכות כי ברור לי שבדור שלנו מן הסתם צריך להחמיר בצניעות, או שאני מסרבת לאכול ולקנות במקומות הפתוחים בשבת למרות שלפי מה שאני מבינה מותר ע"פ ההלכה אם המוצר סגור. הבעיה העיקרית שלי היא שגיליתי להפתעתי שאני נחשבת ל"מחמירה" ולפעמים אפילו קיצונית, למרות ש"ההחמרות" (שאני עדיין לא כ"כ מבינה מדוע הן כאלה חמורות) שלי באות מהמון מחשבה, ומצורך אמיתי שאני מאמינה שיש לדור שלנו. לפי מה שאני יודעת התורה נותנת לנו חוקים ובתוך החוקים האלו יש טווח שבתוכו צריך להתנהג, והטווח הזה משתנה בהתאם לצרכי הדור. אני מבקשת שתסבירו לי אם יש לי טעות במחשבה, אם יש לי טעות במחשבה אז בבקשה תסבירו לי איך צריך להתנהג,ואם אין לי טעות במחשבה- בבקשה, בבקשה! תסבירו לי למה מה שאני עושה נחשב להחמרה ולא לצורה הפשוטה שבה צריך להתנהג בדור הזה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 10:24:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם צדקת בדבריך שההלכה נותנת לנו טווח מסוים כיצד להתנהג, כמו כן יש שאלות ששייכות לדור ומקום, דהיינו לפעמים כשהדור פרוץ יש לגדור, ופעמים במקום מסויים יש צורך לתקנות מיוחדות. בדרך כלל תקנות אלו נעשות (לרוב) על ידי גדולי ישראל ומנהיגיו.
החמרות שאת הנהגת הן הדורי כשרות, ומשל למה הדבר דומה, כל הרכבים הם רכבים שנוסעים, אולם יש רכבים מהסוג הטוב ביותר (איכות וחברות מעולות, אאודי, שברולט וכו´) ויש רכבים באיכות ירודה, למרות שכולם רכבים שאפשר להגיע בהם,אלא שפעמים מגיעים בנוחות גדולה יותר, פעמים במהירות גבוהה יותר. כן גם ההידורים, הם מביאים את האדם למטרתו, להיות עבד ד´ באמת, בצורה טובה ומהירה יותר, ועל כן כל הידור הוא טוב. אמנם דברים שאינם הלכתיים והם הידורים יש לדעת כיצד לעשות אותם (לא לבייש אחרים, לא לפרסם כל כך את החומרות, וכו´), כל אלו תנאים בהדורים והחמרות. על כן אשרייך שאת מחמירה, אבל עשי זאת בדרך טובה ומועילה, והיה שכרך גדול מן השמים.