האם זה נכון שפעם ב 7 שנים חייב להחליף מזוזה?

השאלה: שלום,
למה צריך לעשות זאת? והאם זה חובה? האם מזוזות שהן בקבע יותר מ 10 שנים כמו למשל במוסדות ציבוריים, כגון: בתי-ספר,קופות חולים. האם מומלץ להעיר את מי שאחראי במקום נתון למצב כזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:39:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין חובה להחליף מזוזות כל שבע שנים אלא שנהגו לבדוק את המזוזות פעמיים בשבע שנים. בכל אופן אין המזוזות הנמצאות כעת פסולות שהרי יש להן חזקת כשרות, אבל מאידך ראוי להשתדל לבדוק את המזוזות פעמיים בשבע שנים. לגבי מוסדות ציבור, אמנם נפסק בשו"ע שבשל רבים לא צריך פעמיים בשבע שנים אלא פעם ביובל בכו"א במקום שיש אנשים שממונים על תקפוד המקום, הרי זה כמוסד שותפים, ועל כן יש חובה לבדוק כבשל היחיד פעמיים בשבע שנים, ויש להעיר לממונים, ואולם אם לא יעשו אין להכנס למריבה על כך.