האם טוסטר טעון טבילה

השאלה:

קניתי טוסטר תוצרת חו"ל, האם הוא צריך טבילה ומה לעשות אם הדבר אינו ניתן?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש מחלוקת בין הפוסקים האם טוסטר (מצנם) צריך טבילה, יש אומרים שכיון שהלחם היה ראוי לאכילה לפני כן אינו צריך ויש אומרים שבכ"ז הוא מתקן את טעמו ומכשיר אותו לקיום של זמן רב. ויש עוד טעמים להחמיר וטעמים להקל ולכן מן הראוי להטבילו. אמנם הטוסטר שהלחם 'קופץ' אינו ניתן לטבילה והוא יתקלקל אם יטבילוהו, ולכן היותר טוב הוא למוסרו לחשמלאי יהודי שיפרק אותו ושוב ירכיב אותו במלאכת אומן ואז נחשב שגמרו ע"י ישראל.