האם מותר לעשות קטיף?..

השאלה: בעזרתו יתברך...
שלום רב!!
נתבקשתי לשואל אותכם שאלה שאחי ביקש לשואל.
לפני השאלה רציתי לומר מספר דברי שבח.
יישר כח לכם על התשובות אתם ממש מחזקים ועזרים לנו לשמור את ההלכה כפי שהיה.
תהיו ברוכים לה´.
ועכשיו השאלה.
אחי נמצא בבי"הס לא דתי ובעז"ה ביום שני י´ז בחשון לקטיף בקיבוץ כדי להביא את הקטיף למשפחות נזקקות.(הקטיף באדיבות פרויקט לקט)
האם מותר לו להשתתף בקטיף זה?..
והאם בכלל בשנת שמיטה מותר לאדם שאין לו בעלות על השדה לקטוף את התבואה?..
אשמח אם התשובה תגיע לפני יום שני כדי שאוכל לומר לאחי את התשובה ולא להכשילו.
אז תודה מראש וסליחה על שגזלתי זמן יקר מכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:39:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הקטיף הוא לצורך חלוקה לעניים, נראה שאפשר לעשותו אפילו בשנת השמיטה, ובייחוד היום שעדיין לא חלה קדושת שביעית על הפירות הללו, שהרי הם יבולי ששית מכיוון שהחנטה הייתה בששית.