האם ניתן להגדיל את שווי מתנה לחתן וכלה נזקקים מכספי מעשר כספים

השאלה: בשעה טובה חברה שלי מתחתנת. היא מגיעה ממשפחה במצב סוציו-אקונומי נמוך שלא מסייעים לה כלכלית . (בנוסף היא גם סטודנטית ובעלה אברך) רציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בכסף מהמעשר כדי להגדיל את המתנה שאתן להם בחתונה?(כלומר שאוסיף מהמעשר על הסכום שאני נותנת בדרכ לחברות שמתחתנות)

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג טבת תשע"ז 9:25

כן ואולי אף עדיף ,שבדרך זו הצדקה תהיה בצורה שהמקבל אינו מרגיש  ולא מתבייש, ויש בזה בחינה של מתן בסתר.