הדלקת נרות שבת לספרדיות

השאלה:

שלום אני אשכנזיה נשואה לתימני. עד עכשיו כשהתארחתי אצל הורי או חמותי כולם הדליקו נרות באותו מקום עכשיו נודע לי שיש עם זה בעיה לספרדיות. הבעיה היא שאין כל כך אפשרות להדליק בחדר אחר. לחמותי לא איכפת שאני יוצאת ידי חובה מהנרות שלה אבל לאמא שלי זה מפריע.
האם אפשר לקבל פרוט איך אני אמורה לנהוג אצלי כשהאמהות באות וכשאני מתארחת. בלהתחשב שאין מקום להדליק בחדר אחר.
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:55:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תמיד עדיף שאורחים ידליקו בחדר שבו הם ישנים ולא בחדר אוכל.
אם אי אפשר לבנות אשכנז מדליקות ביחד עם המארחים, ועל כן אם אמך באה אליך אין לה כל בעיה להדליק באותו מקום שאת מדליקה.
בנות ספרד שמתארחות (כגון חמותך) אזי אם אין אפשרות בחד"ש עדיף שידליקו לפני בעלת הבית או ביחד ואז השאלה קלה יותר.