הוצאת שם שמיים לבטלה

השאלה:

שלום הרב, האם ניתן לתקן הוצאת שם שמיים לבטלה בכלל וברכה לבטלה בפרט לאחר שעבר זמן תוך כדי דיבור? הבנתי שזה תלוי בשאלה האם יש כאן פעולת תיקון ששייכת רק בתוך כדי דיבור לכאורה, חיוב חדש של אמירת פסוק או ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד ואז החיוב נשאר גם אם עבר יותר זמן.

האם נכון לפסוק בכל מקרה שאם עבר תוך כדי דיבור והיתה הסחת דעת, אין אפשרות וממילא אין חיוב לתקן או להוסיף אמירת קידוש ה כמו השלמה לפסוק שלם וכן לגבי אמירת ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד בנוסף? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בדין זה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין הבדל בין אשכנזים לספרדים בדין זה. אם עבר זמן של תוך כדי דיבור אין אפשרות לתקן.